Clima & Partners camera's HVAC techniekers

Clima & Partners zet camera’s in op de werf

Clima & Partners investeert binnenkort in een nieuwe manier van werken voor de techniekers door gebruik te maken van draagbare mini-camera’s.
Wanneer techniekers een probleem ondervinden op de werf of bij een klant is het vaak niet altijd even gemakkelijk om dit te communiceren aan de verantwoordelijke op het bureau. Collega’s op kantoor zien immers niet wat de technieker ziet en kunnen veelal geen extra informatie opvragen bij de klant omdat deze zelf niet altijd gewaar is van het probleem.

De HVAC-techniekers uit Wijnegem hebben binnenkort mogelijk een oplossing voor dit probleem. Clima & Partners begint binnenkort een aantal cursussen voor de techniekers om te leren werken met mini-camera headsets op de werf.
De camera’s hebben als doel om de verantwoordelijke binnen het bedrijf meteen een duidelijk zicht te geven op de installatie zodat er geen tijd verloren moet gaan aan het communiceren van nodeloze informatie. De technieker moet simpelweg de headset opzetten en de camera aanzetten. Er zal dan contact proberen gemaakt te worden met de werfleider of projectlead via teams. Als men besluit de oproep te beantwoorden, start Teams een video call via de camera van de technieker. Men kan dan perfect zien wat er mogelijk mis is en hoe er verder gewerkt moet worden.